История

Марката Pentel е символ на висококачествени продукти съчетани с традициите на дългогодишна японска компания. Основана през 1946 г. и дълго време управлявана от собственици, нашата компания е активна по цял свят. Асортиментът ни варира от класически и модерни инструменти за писане до маркери, материали за рисуване и хоби арт материали.

През следващите 70 години възнамеряваме да продължаваме да използваме само най-качествените материали при разработването на нашите продукти и реализацията на нови идеи, за да ти предложим най-високия комфорт при писане. С всеки продукт на Pentel получаваш “инструмент” за всеки ден и вдъхновение за нови креативни проекти.

още

Нашата философия

Що се отнася до качество, ние не само се стремим към съвършенство, но сме убедени, че нашите продукти са с най-високо качество. Ето защо даваме това обещание на клиентите си: 

Посветени сме на високото качество на нашите продукти! В случай на повреда поради дефект в материалите и изработката, Pentel ще поправи или подмени всеки продукт без колебание – дори след изтичане на законовия му гаранционен срок.

още

Околна среда и устойчивост

Балансът между екологичното производство и ефективността на разходите е основно предизвикателство за всеки бизнес. В днешни дни това е по-важно от всякога, защото устойчивостта е глобален проблем и засяга всички. Използвайки продуктите Pentel RECYCOLOGY, ти също можеш да подчертаеш своята ангажираност към опазване на околната среда. Продуктите от линията RECYCOLOGY са направени от поне 50% рециклирани материали. Можеш да ги разпознаеш по малкото зелено листо.

Даваме пример с нашата продуктова линия Pentel RECYCOLOGY. Разработваме и произвеждаме екологично чисти пишещи инструменти и по този начин допринасяме за чиста околна среда. Всеки продукт на Pentel RECYCOLOGY е направен от поне 50% рециклиран материал и предлага постоянно високо качество, издръжливост и надеждност като другите, конвенционално произведени продукти на Pentel.

още

Pentel по света

Мрежата на Pentel е широко разклонена. Благодарение на това можеш да закупиш любимия си продукт на Pentel във всяко кътче на Европа. Pentel присъства в Европа с понастоящем шест клона, като Pentel GmbH със седалище в Хамбург обслужва немския и австрийския пазар и е главен център за дистрибуция към европейските търговски партньори. В допълнение към европейските клонове на Pentel, продуктите на Pentel се предлагат в много други европейски страни чрез местни дистрибутори.

От 2016г. OK Office е официален дистрибутор на Pentel за България. OK Office разпространява широка гама от продуктите на марката от основните си складови бази в София, Пловдив и Варна до клиенти в цяла България.

 

още