Pentel ICAE

Международната изложба на детско изкуство Pentel (The International Children’s Art Exhibition- ICAE) е ежегоден конкурс и изложба на детски рисунки, която показва произведения на изкуството от млади художници от цял свят. Конкурсът е отворен за деца на възраст от 3 до 15 години, а творбите се оценяват въз основа на оригиналност, ясно изразено съдържание и културно изразяване. 
Pentel ICAE предоставя възможност на младите художници да покажат своя талант и креативност и да участват в изложба от международен мащаб.

Конкурсът е основан през 1970 г. в Осака, Япония и е спонсориран от Pentel. Pentel вярва, че изкуството обхваща всички области на развитието и насърчава креативността у децата. Помага да се развие интелигентността и личността на детето и му дава възможност да изрази себе си.

В конкурса всяка година участват десетки хиляди рисунки на деца от цял свят. Съдийският състав в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители.

Всяка година ICAE, Международната изложба за детско изкуство, започва турне в Япония. В изложбата са представени печеливши творби от всички държави.
 

Информация за 54-ти Международен конкурс Pentel ICAE: 

Рисунките за 54-тото издание на Pentel ICAE вече пътуват към централата на Pentel. Включиха се 546 деца на възраст от 3 до 15 години, от 32 български града.
Благодарим сърдечно на всички участници!
Пожелаваме ви успех!

Оценяване на рисунките: Януари 2024г.

Обявяване на резултати: юни/юли 2024г.

Изложба: Токио, март 2024 г.

След изложбата в Токио, рисунките ще бъде изложени в Осака и други градове в Япония.

 

Информация за 53-ти конкурс Pentel ICAE

Награди: През месец октомври, наградените участници в конкурса получиха сертификати и медали ICAE, както и подарък пастели от Pentel. 

 

Резултати


 

51-ви конкурс, 2020 год.     Изтегли резултати

52-ви конкурс, 2021 год.     Изтегли резултати

53-ти конкурс, 2022 год.     Изтегли резултати

54-ти конкурс, 2023 год.      изпратени апликации