Международният конкурс и изложба за детско изкуство (The International Children’s Art Exhibition- ICAE) е основан през 1970 г. в Осака, Япония и е спонсориран от Pentel. Основната цел на конкурсът е да изследва живото въображение на децата. Конкурсът  ICAE дава на децата на възраст от 3 до 15 години възможност да покажат своето творчество чрез рисунки и колажи. Pentel вярва, че изкуството обхваща всички области на развитието и насърчава креативността у децата. Помага да се развие интелигентността и личността на детето и му дава възможност да изрази себе си.

В конкурса всяка година участват десетки хиляди рисунки на деца от цял ​​свят. Известният съдийски състав в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители от участващите страни.

Произведенията на изкуството се оценяват въз основа на оригиналност, ясно изразено съдържание и културен израз.

Всяка година Международната изложба за детско изкуство започва турне в Япония. В изложбата са представени печеливши творби от всички държави

 Информация за 52-ри Международен конкурс Pentel ICAE: 

1. Конкурсът е отворен за всички деца на възраст от 3 до 15 години.

2. Рисунките трябва да са с размери до 54см х 38см.

3. Конкурсът няма определена тема.

4. Няма ограничение в материалите за рисуване, които ще се използват.

5. Не се приемат дигитални рисунки, снимки или принтирани рисунки. 

6. Попълненият формуляр (ФОРМА № 1) от формуляра за участие трябва да бъде прикрепен към долния десен ъгъл на гърба на всяка подадена рисунка.

7. Към всеки подаден пакет трябва да има приложен списък на всички рисунки (ФОРМА № 2), който включва номера на вписване, заглавие на рисунката, името и пола на всеки участник. Ако изпращате накуп рисунки на няколко деца, например от една школа за рисуване, във ФОРМА 2 запишете данните за всички рисунки. 

8. Всички рисунки от едно училище/школа трябва да бъдат изпратени като един пакет. Индивидуални рисунки, отговарящи на правилата по-горе, също могат да се изпращат и да участват в конкурса.

9. Всяко дете може да участва само с една рисунка.

10. Приемат се само рисунки, отговарящи на горните правила.

11. Представените рисунки ще станат собственост на спонсорите и няма да бъдат върнати.

12. Тази година Pentel ще подари художествени материали (цветни моливи и пастели) на всеки участник в конкурса. След изтичане на крайния срок за подаване на рисунките, от централата на Pentel ще получим информация за участниците от България. Те ще могат да получат наградата си на място във всеки офис на OK Office или с доставка по куриер за тяхна сметка. За повече информация за получаване на подаръците, моля свържете се с нас чрез контактаната форма тук на сайта, лично съобщение на Facebook страницта ни- Pentel Bulgaria или в Instagram на @pentel_bulgaria.

 

Изтегли формуляр за участие

 

Крайна дата за подаване :  31 Октомври, 2021г.

Финалният срок, в който рисунките трябва да достигнат до Япония е 31 октомври 2021г, затова ви съветваме да ги изпратите най-късно до 20-ти октомври.

Преди 18-ти октомври: Рисунките заедно с попълнените формуляри, изпращайте до централата на Pentel в Хамбург, Германия. Може да изпратите рисунки по Български пощи или по куриер за ваша сметка.  На 20-ти октомври те ще изпратят всички получени рисунки до Япония, където ще бъдат прегледани от журито.

Адрес за изпращане на рисунките:

PENTEL GmbH

 Lademannbogen 143, 22339 Hamburg

Germany

Tel. 040-538-0910

 

След 18-ти октомври: Моля, изпращайте Вашите рисунки директно до централата на Pentel в Япония

Адрес за изпращане в Япония: 

PENTEL CO., LTD. WORLD HEADQUARTERS

Marketing Department 7-2, Koamicho, Nihombashi, Chuo-ku

Tokyo 103-8538, Japan

Tel. (03) 5695-7236

 

Взимане на решение: януари 2022г.

Обявяване на резултати: май 2022г.

Веднага след получаване на резултатите, те ще бъдат публикувани на сайта на Pentel, както и на страниците ни във Facebook и Instagram.

Награди: Печелившите участници получават сертификат на Японски, както и медал- брозов, сребърен или златен. Наградите ще бъдат изпратени до OK Office (дистрибутор на Pentel за България) след като бъдат обявени резултатите от конкурса. Ако сте един от печелившите, моля свържете се с нас за получаване на наградата си. Това може да направите чрез контактната форма тук в сайта или в профилите ни в социалните мрежи.

Изложба: Токио, март 2022 г.

След изложбата в Токио, рисунките ще бъде изложени в Осака и други градове в Япония. В изложбата са представени печеливши творби от всички държави.

Резултати


 

51-ви конкурс, 2020г.     Изтегли резултати

Наградите ще получим с пратка от Япония в началото на месец август 2021. Ще се свържем с всички победители, за да уточним получаването им.

52-ви конкурс, 2021г.     

Резултати от 52-рия международен конкурс Pentel може да очаквате през м. май 2022г. Резултатите ще бъдат публикувани тук.