Булет дневник

Както и да го наречем – планер, дневник или органайзер- създателят Райдър Карол казва, че този метод ще помогне на хората да живеят по-продуктивен и смислен живот. Булет дневникът превръща хаоса от координиране на натовареното ежедневие в рационализирана система, която ти помага да бъдеш по-продуктивен и да постигнеш личните си и професионални цели.

А какво всъщност представлява булет дневникът? Това е система за изготвяне на списъци, планиране и следене на показатели, която често включва сложно проектирани и декорирани страници на тетрадка или тефтер. А най-хубавото е, че може да го персонализираш, за да отговаря на твоите нужди. През последните няколко години тази тенденция навлезе и в България. Снимките на красиво изрисувани булет дневници са навсякъде в Instagram, а в YouTube може да откриеш видео уроци с нови идеи. И докато другите могат да те научат как да започнеш, най-важното е да разбереш какво искаш булет дневникът да направи за теб. След като имаш обща идея, изгради система, която отговаря на нуждите ти и съвпада с уменията ти да рисуваш.

Разбери още за булет дневника и най-подходящите материали за него.

още

Калиграфия и краснопис

Попадал ли си някога на ръчно направени надписи от едно време? Тогава ще се съгласиш, че са надписани толкова изящно, че едва ли има човек, който да не се захласне по тях. Изкуството на красивото писане или иначе казано – калиграфията, се формира много отдавна по различно време в различните краища на света. Най-известни са школите на китайската, японската и арабската калиграфия. Разбира се, с развитието на книгопечатането и на компютрите, калиграфията отива на заден план, но тя все още изпълнява първоначалната си цел- дава възможност за себеизразяване.

Днес калиграфията се използва масово в графичния дизайн и можем да я открием върху опаковките и етикетите на много от продуктите в ежедневието ни. Приложима е също при изработката на сватбени покани и картички. Калиграфията е тенденция, която набира висока популярност в Западния свят, но в България все още не е толкова популярна. Все пак, ако си любопитен и готов да развиеш качества като силна воля, търпение, креативност и фантазия, то тогава изкуството на краснописа е за теб.

още

Оцветяване за възрастни

Мислиш си, че оцветяването е само за деца и отдавна си преживял тази страст? Време е да преосмислиш, защото възрастните все повече се обръщат към моливите и оцветяват в свободното си време.

Но каква е причината? Според психолозите оцветяването има няколко неоспорими ползи, като най-голямата е, че помага за преодоляване на стреса. Въпреки разпространеното мнение, че оцветяването е типично детско занимание, то е чудесна анти-стрес терапия за възрастните.

Съсредоточаването в детайли, механичната дейност и спокойствието, което ни обзема докато оцветяваме, успокоява мислите и тялото. Освен това крайният резултат е красива картина, която може да използвате за декорация вкъщи или в офиса. На пазара има изобилие от книги за оцветяване за възрастни, но ако ти се струва налудничаво да си купиш подобна, оцветявай малко с детето си или по-малкия си брат или сестра- ще усетиш ефекта много бързо.

Тук ще ти покажем няколко нови инструмента, с които всяка картина ще изглежда като шедьовър.

още