Калиграфия и краснопис

Кой би си помислил преди няколко години, че краснописът може да се превърне в хоби. Днес надписите са един от водещите трендове в социалните мрежи, а инструкциите за художествено изрисувани шрифтове са на разположение сега повече от всякога. Можеш да откриеш подобни уроци в социални мрежи като Instagram и Youtube.

Какво прави калиграфията толкова вълнуваща и кои инструменти гарантират постигане на добри резултати? Тенденцията в ръкописните текстове е част от  направлението “Направи си сам”, защото думите се превръщат в произведения на изкуството. Резултатът е иситнски шедьовър с нарисувани букви и орнаменти. Затова започни да записваш любимите си думи и цитати и опитай нещо ново, защото ръкописните шрифтове са отново на мода.

Маркерът четка Brush Sign Pen е идеален за калиграфия. Писалката има фин гъвкав връх, благодарение на който дебелината на писане може да варира от много фина до средна линия. С него се работи изключително лесно и затова е подходяща за начинаещи калиграфи.
Нашата четка с резервоар Aquash е особено популярна за рисуване с акварели. Предлага се в 4 размера на върха и може да се използва за направата на красиви преливащи фонове, както и за декорация на картички и покани. Подходяща е и за калиграфия, тъй като позволява изключително лесно смесване на цветовете.
Маркерът четка Colour Brush с по-обемен връх е идеалният инструмент за изписване и рисуване на по- големи текстове. Можеш да го откриеш в 18 различни цвята като всички от тях са водоразтворими. Това ще ти помогне да смесваш цветовете и да създаваш нови нюанси. Смеси ги директно на върха на четката или пък в отделна палитра. Каквото и да решиш, едно е сигурно- ще получиш ефектни цветни преливания.
Джобната калиграфска четка на Pentel има фин връх и черното перманентно мастило, което след изсъхване е устойчиво на светлина и вода. Вдъхновена от японското изкуство и писменост, четката е изключително подходяща за калиграфия и краснопис, както и за изписване на японски и китайски йероглифи.