Автоматични моливи и графити

Изборът на автоматични моливи на Pentel е разнообразен. Това е така, защото сме японска компания и за нас финият автоматичен молив е най-важният инструмент за писане. В нашия асортимент може да откриеш всичко от обикновени моливи, подходящи за ежедневна употреба, до модерни- подходящи за чертане и иновативни варианти като Pentel Orenz, в който графитът не може да се счупи. Тук ще научиш повече за системата против чупене на графита, видовете графити и други теми около автоматичните моливи.

Твърдост на графита

Гамата продукти на Pentel предлага селекция от автоматични моливи с фини графити. В зависимост от желаното приложение може да избираш от няколко степени на твърдост. Степента на твърдост се определя от съотношението на смесване на основните компоненти глина и графит. Колкото повече графит се използва, толкова по-черна и по-мека е линията, която получаваш.

Индекс на графитите

Намери бързо и лесно походящия за теб

Понякога не е толкова лесно да намериш правилния консуматив за твоя автоматичен молив. Това вече няма да е проблем с нашия индекс на графитите.

Orenz системата против чупене на графита

Защо графитът няма как да се счупи

Как е възможно дори и най-финият 0,2 мм графит от Pentel да не се чупи под силен натиск? Тайната е в гениалната система на Pentel против чупене на графита. Автоматичният молив Orenz е единственият на пазара, оборудван с тази усъвършенствана технология, което го прави наистина уникален. Моливът се нарича още “Orenz One-Click”, защото е необходимо да щракнеш само веднъж и може да пишеш непрекъснато докато графитът свърши. Практически докато пишеш, графитът не се показва от водещата тръбичка и по тази причина не може да се счупи.

Освен това графитите на Pentel са най-здравите в света! Графитите от серията AinStein са изключително нечупливи и стабилни благодарение на тяхната вътрешна клетъчна структура. С тази технология Pentel е първият производител на пазара, предлагащ 0,2 мм графити и автоматични моливи.