МАСЛЕНИ ПАСТЕЛИ PENTEL

Нарисувай всичко, което въображението ти позволява с ярките 50 нюанса на нашите маслени пастели. Изключително подходящи за малки творци и любители художници!

Ярки цветове и покривност на страхотна цена

С изключителната си покривност и устойчивост на влага, както и супер изгодната си цена, пастелите на Pentel са перфектният избор за любителите художници без много опит с тази техника. 

Маслените пастели се нанасят директно върху листа като преливането на цветовете може да става с използване на терпентин или чрез силово размазване. За разлика от другите техники, при които смесваме цветовете предварително, при работата с пастели те се смесват директно върху самата картина. За целта можеш да използваш самия пастел, специални четки, клечки за уши или да прелееш с пръст. 

Можеш да ги откриеш в опаковки от 12, 16, 25 и 50 цвята, което ти дава свобода да създаваш безброй нови нюанси. 

Сертифицирани с AP печат от The Art and Creative Materials Institute Inc.(ACMI) за липса на токсични вещества и безопасно използване от деца.

Приложение

  • Рисуване с изстъргване- интересна техника, подходяща за по-малките. Покрий листа плътно с маслени пастели. Нанеси няколко слоя черна акрилна боя отгоре. След като изсъхне добре, изтържи с края на четката твоята цветна рисунка.
  • Пастелите на Pentel са много меки, което им позволява да се преливат прекрасно. Това може да стане с наслояването им един върху друг или с използване на пръст, клечка за уши или друг материал.
  • Маслените пастели на Pentel са идеални за използване от деца- измиват се лесно, имат голямо разнообразие от цветове, и най-важното- не съдържат токсични вещества.

Замечтани облаци с маслени пастели Pentel

Абстрактен портрет с маслени пастели Pentel