Джобна калиграфска четка

Джобната калиграфска четка на Pentel е незаменим спътник на всеки художник. Доказан продукт с черно перманентно мастило, подходящ за контуриране, скициране, комикси и манга.

Джобна калиграфска четка Pentel

Четката за илюстрации, комикси и калиграфия

Вдъхновена от японската писменост

Перманентното мастило на джобната калиграфска четка е водоустойчиво, бързосъхнещо и светлоустойчиво. Това я прави идеална за рисуване на контури. Тя е популярна за рисуване на комикси и манга, анимационни герои, илюстрации и много други. Върхът е направен от синтетични меки косъмчета, които запазват формата си и позволяват променлива ширина на писане. Чрез промяна на натиска върху върха на четката, може да се получат различни по дебелина линии. Джобната четка е точният инструмент за тези, които имат опит в калиграфията и искат да създадат индивидуални и динамични шрифтове.

Творчески съвети:

  • Използвай джобната калиграфска четка върху текстурирана хартия – прекъснатите линии създават интересни ефекти.
  • Когато мастилото изсъхне, може да рисуваш върху него с водни цветове или химикалки. Мастилото е водоустойчиво и ще запази контурите ти!
Купи

Приложение

  • Супер екип: Направи контурите с джобната калиграфска четка, оцвети с цветните четки Colour Brush и създай акварелен ефект с четката с резервоар Аquash.
  • Тъмночерното, перманентно мастило на джобната четка е идеално за рисуване на контури и скициране.
  • Джобната четка е идеалният инструмент за краснопис и калиграфия. Мастилото е перманентно и не се размазва на акварелни фонове.