ХИМИКАЛКА PENTEL ANTIBACTERIAL+

Помага да се предотврати разпространението на микроби и инфекции. Съдържа сребърни йони, които не поволяват на бактериите да се задържат по повърхността на химикалката. Сертифициран по ервопейски стандарт ISO.

Спомага за добрата хигиена на ръцете

Химикалката Pentel Antibacterial+ е с антибактериален корпус и капачка, обогатени със сребърни йорни с антибактериални и биоцидни свойства, които предотвратяват разпространението на бактерии по повърхността й. Това поддържа броя на бактериите възможно най-нисък.

Химикалката Antibacterial+ намалява риска от инфекция, свързан с използване на една химикалка последователно от много души. Това я прави идеална за места, които трябва да са чисти и стерилни като болници и лаборатории, както и в обществени учреждения, където химикалките преминават от ръка на ръка- банки, бизнес и куриерски офиси, магазини, училища и други. 

Как работи?

Корпуса и капачката съдържат сребърни йони с антибактериални свойства.

Във влажни условия сребърните йони локализират бактериите и предотвратяват тяхното размножаване. Броят на бактериите намалява значително за няколко часа, а след 24 часа почти всички бактерии са елиминирани.

Сребърните йони дестабилизират клетъчната мембрана на бактериите, нарушават тяхното клетъчно дишане и поглъщането на хранителни вещества. По този начин клетъчното деление е прекъснато и микробите не се разпространяват.

Сертифицирана по стандарт ISO 22196 и директива за биодици 98/8/ЕС (BPD).

Купи

Приложение

  • Антибактериалната химикалка Pentel Antibacterial+ е сертифицирана по стандарт ISO 22196. Биоцидният ефект е потвърден съгласно Директива за биодици 98/8/ЕС (BPD).
  • Удобното решение за редица публични институции като банки, училища и университети, болници, лаборатории, хотели, бизнес и куриерски офиси и много други.
  • Pentel Antibacterial + елиминира нуждата от редовна дезинфекция на вашите писалки. Неговият антибактериален ефект е постоянен и се запазва през целия жизнен цикъл на химикалката.